måndag 23 september 2013

Pinnar!

Förlorat någon, krig, vapen och folk som är ledsna. Känslan förtvivlad kommer in. Sonen till henne som varit ute i krig. Färgglad, mycket färger. Sitter fast i något och det är någon i bakgrunden som ber.


Skräck det är en hund (hundrädd) Husse som står i bakgrunden, ute på promenad, ser att han har med sig sin hatt. Han (konstnären) målar mycket blått, orangeröd, brun och vitt med mönster. Fast i munkorg.


  
Känslan konstnär, ett hem där någon som är lite konstnärlig bor. Pinnar, pinnar överallt, pinnar som hänger i en tråd. Mönster på mattan. Svart valv, trä som ligger på en bänk. Svart rum, inte upplyst. Hängt upp mattan för att torka kanske?


Malplaserat runda kapsylen, osynkad med resten av tavlan. Ute, blad, ute i skogen. Kroppen verkar vara nergrävd. Skatt, kanske skatt staty. Något som funnits där ute och hittades. Kapsylen bör inte vara där. Utomjording i kapsylen? 

Ser att de finns en sked, kniv och soppskål. Antagligen skäras ner kött i den soppskålen. Står på ett bord, pinnar, mycket pinnar och som hänger i trådar. Mycket i bakgrunderna. Mycket rörelse, mycket rörelse i dom andra bilderna också. Det ser nästan ut som det ryker från soppskålen. Ser ut som att de är en människa i bakgrunden, som har hatt på sig och som är påväg till soppskålen.

Tallriken är malplacerat, konstigt ställe. Den nere i vattnet är okej, den andra uppe nej. Lite ström, träd, skog, rötter i vattnet. Tänker på en brygga som gått sönder, stolen är på väg ner och tallriken. Kusligt ställe. Vet inte hur han tänkte, ser bra ut förutom dom hängande tallrikarna. Inget logiskt tänkt hur dom hamnat där! Konstnärer gör så ibland för att man ska stanna och tänka varför gjorde han/hon så. Det blir intressant. Med tanke på alla pinnar och tallrikar får det att kännas som cirkus.


Har interjuvat Ann Taaveniku

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar